Paret sågs senast i närheten av sitt fritidshus i Bergshamra. Foto: Google Earth

Par i 80-årsåldern försvunnet i Norrtälje

Uppdaterad
Publicerad

Ett par i 80-årsåldern saknas sedan lunchtid på onsdagen i Bergshamra, Norrtälje. Paret ska ha befunnit sig i sitt fritidshus när stormen Alfrida drog fram under natten mot onsdagen. Nu inleder polisen en sökinsats i vattnet.

En granne såg kvinnan när hon vid 12-tiden skulle gå med post till en brevlåda från fritidshuset där paret höll till. Norrtäljepolisen har letat igenom fastigheten och närliggande hus, samt pratat med grannar och anhöriga.

– Vi vet inte vad som hänt. De har varit borta över ett dygn och man börjar undra, sa Eva Korpela på Norrtäljepolisen på torsdagen.

Polisen utesluter inte brott

Under natten till fredagen sökte polisen med bland annat hundpatruller och helikopter. Polisen tror inte att paret befinner sig i terrängen kring huset och har därför avslutat sökandet där.

– Nu har vi kommit fram till att vi ska leta i vattnet som inte är så långt från fastigheten, säger Ola Österling på Stockholmspolisen.

Polisen har därför skickat dit en polisbåt med sonarutrustning, som gör det möjligt att söka under vattnet. De utesluter dock inte brott.

Går ut med signalement

På sin sida på Facebook går Missing People ut med signalement på det försvunna paret. Kvinnan har kortklippt hår och blåmelerade ögon. Hon ska vara 168 centimeter lång.

Mannen är omkring 190 centimeter lång. Enligt Missing People går mannen med böjd rygg, ”som en fällkniv”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.