Par pistolhotades och rånades i sitt hem i Spånga

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna blev rånade i sin bostad i Spånga sent på torsdagskvällen. En av dem fick ta emot ett slag i ansiktet.

– Gärningmännen knackade, eller ringde på dörren vid 23.20-tiden igår kväll, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Gärningsmännen hotade paret med pistol och sökte igenom bostaden. I samband med rånet blev den ena slagen i ansiktet, om det var kvinnan eller mannen som skadades vill polisen inte säga. Gärningsmännen lämnade platsen till fots.

– Patrullen som var på plats har en uppfattning om vad rånarna fick med sig, men exakt vad kan vi inte gå in på, säger Eva Nilsson.

Polisen har sökt med hund i området och en teknisk undersökning av platsen kommer att genomföras under dagen. Ingen är gripen misstänkt för brottet som rubriceras som grovt rån.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.