En person avled under onsdagen efter att ha fallit från en mast söder om Stockholm. Foto: Privat

Montör omkom efter fall från hög mobilmast

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom efter att ha fallit från en hög mobilmast i Länna söder om Stockholm på onsdagen. Polis och ambulans, inklusive en ambulanshelikopter fanns på plats efter olyckan.

Olyckan inträffade vid lunchtid på onsdagen. Personen avled på plats av sina skador, uppger polisen.

– Jag kan bekräfta att en arbetsolycka inträffat och att ambulanspersonal gjorde bedömningen att det inte fanns förutsättningar för livräddande åtgärder, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Polisen vill inte kommentera kön och ålder på den avlidne, av hänsyn till anhöriga. Vad som orsakat olyckan är under utredning. Anhöriga meddelades under dagen.

– Omständigheterna är fortfarande inte utredda men händelsen utreds av både polisen och Arbetsmiljöverket, säger Kjell Lindgren.

Vilken höjd som olyckan ska ha skett på finns det i nuläget ingen information om. Inte heller om det finns några vittnen till olyckan.

Arbetet beställt av mobiloperatören Tre

Mobiloperatören Tre hade beställt arbetet på masten av en underleverantör.

– Vi fick information vid lunchtid att i dag inträffade en fallolycka vid ett pågående mastarbete på en av våra master i Huddinge i södra Stockholm. Vi fick senare informationen att mannen avlidit av skadorna, säger Mårten Lundberg kommunikationschef på Tre.

– Vi har en antenn på den här masten som skulle nedmonteras. Vi känner inte närmare till omständigheterna, det kommer utredas.

– Det här är en oerhört tragisk olycka och våra tankar går främst till de anhöriga och arbetskollegorna.

– Det här är en våra underleverantör som är vana att utföra den här typen av uppdrag. Vi vet inte vad som gått fel i det här fallet. De är certifierade men vi vet inte vad som gått fel när det gäller säkerheten, säger Mårten Lundberg kommunikationschef på Tre.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.