En anhållen misstänkt för mord på Kungsholmen

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagseftermiddagen hittades en person avliden i en lägenhet på Kungsholmen i centrala Stockholm. Ärendet utreds som mord och en person har anhållits.

Polisen vill inte gå in på varför polisen kom till platsen.

– Det rör sig om en äldre person som hittades under oklara omständigheter, säger Niklas Berglund, vakthavande befäl på Stockholmspolisen.

En gripen

Händelsen rubriceras som mord och en förundersökning har inletts. Vid klockan 21 meddelade polisen att en person hade gripits misstänkt för mord. På måndagsmorgonen hade personen anhållits.

Nicklas Berglund vill dock inte gå in på några detaljer om personens ålder eller kön, inte heller om huruvida den avlidne och den anhållne hade någon relation till varandra.

– Det är en person som har frihetsberövats under kvällen, mer än så kan jag inte säga i nuläget, säger han.

Ska hålla förhör

Polisen är också förtegen om huruvida personen som hittades i lägenheten hade några synliga skador på kroppen.

En brottsplatsundersökning har genomförts och polisen har haft tekniker på plats som har undersökt lägenheten under kvällen. Det ska även hållas förhör med den gripne personen.

– I nästa steg lämnar vi över till åklagare som får ta beslut om personen ska häktas, säger Niklas Berglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.