Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen spärrade av ett område i Orminge i Nacka kommun och kunde på tisdagskvällen konstatera att tonåringen som hittades död blivit mördad. Foto: TT

Tonåring hittad död i Orminge

Uppdaterad
Publicerad

En man i övre tonåren hittades under tisdagen död utomhus i Orminge i Nacka kommun. Enligt polisen anmäldes han som saknad dygnet före.

Polisen har under eftermiddagen arbetat med att identifiera honom och inledde en förundersökning om mord.

– Kan man inte på en gång säga varför en person hittas avliden utomhus så behöver vi utreda det, och det gör vi via en förundersökning, säger polisens presstalesperson Towe Hägg.

Vid nio-tiden kunde polisen bekräfta att det rör sig om mord.

Den unge mannen hittades av förbipasserande som larmade polisen. Anhöriga är underrätade.

Larmet inkom klockan 14.40.

Knackar dörr i området

Utredningsarbetet fortsätter under onsdagen, bland annat med dörrknackning i området. Det är fastställt att pojken har mördats, men polisen är förtegen kring övriga detaljer och hänvisar till förundersökningssekretessen.

– I och med att vi är inne i en kartläggnings– och informationsinhämtningsprocess kan jag inte ge de detaljerna, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.