Ung man skjuten till döds i Skarpnäck

Uppdaterad
Publicerad

En 18-årig man hittades skottskadad i Skarpnäck, i södra Stockholm. Han fördes med livshotande skador till sjukhus, men avled där. Tidigare under kvällen sköts en ung man i Farsta, som ligger i närheten av Skarpnäck.

Polisen fick strax efter 22 på söndagen in flera samtal om en skottlossning i centrala Skarpnäck. På platsen hittades en skottskadad man. Enligt polisen avlossades minst tio skott.

Förts till sjukhus i ambulanshelikopter

Mannen som är 18 år fick första hjälpen på plats. Han fördes sedan i ambulanshelikopter till sjukhus, men avled strax efter ankomst.

Offret ska ha haft kopplingar till kriminella nätverk och dömdes så sent som i december till ett kortare fängelsestraff för bland annat grovt vapenbrott och grovt olaga tvång.

En misstänkt anhållen

Polisen har gripit en person som är misstänkt för delaktighet i mordet. Mannen anhölls senare av åklagare.

Tidigare under söndagskvällen sköts en man i Farsta, som ligger nära Skarpnäck. Han är också i 20-årsåldern och han är allvarligt skadad.

Polisen utreder om det finns ett samband mellan händelserna.

Polisen har i nuläget inga frihetsberövade. Foto: Pontus Altin/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.