Skottlossning i Farsta – man i 20-årsåldern skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern är allvarligt skadad efter att ha blivit skjuten i benet, i Farsta i södra Stockholm. Polisen uppger att man nu genomför en stor insats i stadsdelen.

– Vi söker efter gärningsmannen, men vi har ingen frihetsberövad i nuläget, säger Ola Österling vid Stockholmspolisen.

Skottlossningen ska ha ägt rum vid Molkomsbacken, nära Farsta centrum i södra Stockholm, vid klockan 19.15 på söndagen. Strax efter var polisen på plats och hittade då en ung man som blivit skjuten i benet.

– Det är en man i 20-årsåldern som har fått föras till sjukhus med ambulans, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Han berättar vidare att mannen var allvarligt skadad då han lastades in i ambulansen. Sent på söndagkvällen har polisen inga ytterligare detaljer kring den skottskadade mannen eller någon eventuell motivbild.

– Vi håller på med en kartläggning och undersöker då vilka eventuella fiender den här mannen kan ha, säger Ola Österling.

”Personkontroller i Farsta”

Helikopter, hundpatruller, spanare och så kallad ”insatskapacitet” skickades till Farsta för att delta i polisens arbete på plats. Man går även igenom ”vad som dokumenterats på övervakningskameror”, skriver polisen på sin hemsida. Ingen person har i nuläget frihetsberövats.

– Vi håller bland annat på med ett antal personkontroller i Farsta under kvällen, säger Ola Österling.

Polisen vill i nuläget inte kommentera om man har några misstankar om vem eller vilka som kan tänkas ligga bakom skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.