Foto: Pontus Lundahl/TT

Person medvetslös i byggkran – dramatisk räddningsinsats i Rissne

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades livlös i korgen till en byggkran på en byggarbetsplats i Rissne i Stockholm, enligt Aftonbladet. Räddningstjänsten nådde inte upp med sina stegar och när man väl fått ner mannen var han inte kontaktbar.

En man hängde medvetslös i korgen till en byggkran. Trots att räddningstjänsten var på plats länge kunde man ändå inte få ner mannen, då man inte nådde upp till mannen med sina stegar.

– Vi har en person som är sjuk av någon anledning. Han är fast i en bygghiss och vi försöker få ner honom, säger Johan Winsnes vid Storstockholms brandförsvarsförbund.

Klättrade upp i byggställningen

Då räddningstjänstens stegar inte nådde upp till mannen så tvingades de klättra upp för att få ner honom. Klockan 12:20 meddelade Storstockholms brandförsvarsförbund att de hade lyckats få ner mannen från bygghissen.

– Vi har fått ner honom nu, men han är inte kontaktbar, säger Johan Winsnes vid Storstockholms brandförsvarsförbund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.