Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En av de skadade fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. Foto: Blåljusbilder

En död och två skadade efter skjutning i Rågsved

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern är död och två män är skadade efter en skottlossning i Rågsved i södra Stockholm, strax innan midnatt på onsdagen. Under natten greps fem män, även de i 20-årsåldern, och anhölls senare misstänkta för mord och mordförsök.

En stor polisinsats pågick under natten nära Rågsveds tunnelbanestation sedan tre män i hittades med skottskador utanför en grillkiosk.

Tidigt på torsdagsmorgonen uppgav polisen att en av männen avlidit. Anhöriga är underrättade. En andra man är fortsatt allvarligt skadad, men läget är stabilt, och den tredje har lindriga skador.

En förundersökning gällande mord, mordförsök och vapenbrott är inledd och fem män är anhållna misstänkta för mord och försök till mord.

– Flera personer togs till förhör, några av dem är nu gripna misstänkta i brottet, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Tunnelbanetåg fick inte stanna

Under en kort period efter händelsen gav polisen order till SL att inte stanna några tunnelbanetåg i Rågsved.

– Ett skäl kan vara att eventuella gärningspersoner inte ska kunna ta tåget därifrån, men också att vi inte vill att personer hoppar av där. Det är en vanlig åtgärd som tillämpas när polisen inte har full kontroll på situationen, säger Mats Eriksson.

Pratar med vittnen

Senare på morgonen bekräftar polisen att de tre målsäganden har kopplingar till kriminella nätverk.

– Vi jobbar nu med ett större antal resurser på plats och pratar med allmänheten, tar upp vittnesmål och svara på frågor. Det fanns andra personer i närheten av platsen när det hände, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.