En person som jobbar på Danderyds sjukhus har smittats av corona. Foto: Tomas Oneborg / TT

Anställd på Danderyds sjukhus coronasmittad

Uppdaterad
Publicerad

En medarbetare vid Danderyds sjukhus har efter en resa utomlands smittats av det nya coronaviruset. Personen är nu isolerad.

Den smittade medarbetaren hann arbeta en dag med enbart administrativa uppgifter enligt uppgifter från sjukhuset, men hann träffa totalt fyra kollegor under dagen. Alla har bedömts av infektionsläkare.

Smittskydd Stockholm har varit i kontakt med de personer som kan ha träffat den personen. Övriga personer, patienter och personal, som inte kontaktats av Smittskydd Stockholm har inte bedömts vara utsatta för risk för smitta.

Corona i Stockholm

Har isolerats

Den smittade personen har isolerats och provtagningar har gjorts. På grund av patientsekretessen ger Danderyds sjukhus inte ut några uppgifter om medarbetarens arbetsuppgifter och man vill heller inte berätta om- och i så fall hur sjukdomsfallet påverkar verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet