Innan exploateringen startade 2009 var Norra Djurgårdsstaden industri. Foto: Stockholms stad

Så har platserna i Stockholm förändrats

Publicerad

Stockholm har de senaste åren genomgått en förvandling på många håll. Norra Djurgårdsstaden och Hagastaden är två exempel. Bland annat har Stockholms stads stadsbyggnadskontors fotograf Lennart Johansson genom flygfotografier dokumenterat förvandlingen.

Norra Djurgårdsstaden

I Norra Djurgårdsstaden planeras för minst 12 000 bostäder och 35 000 arbetsplatser. En stor del av bostäderna står 2019 redan färdiga men projektet är långt ifrån färdigt.

Hagastaden

2025 ska den nya stadelen stå färdig mellan Stockholm och Solna. 6 000 bostäder och 50 000 arbetsplatser. Här ingår även de båda Norra tornen där det högsta syns på bilden och är 120 meter högt.

Arenastaden

Bilden visar hur området öster om Råstasjön har förändrats det senaste decenniet. Hit kommer tunnelbanans gula linje så småningom att gå. Här finns idag Friends arena och Mall och Scandinavia och framöver kommer fler bostäder att byggas.

Barkarbystaden

Svea flygflottilj har omvandlats till bostadsområde där 30 000 människor ska bo när allt står klart. Så småningom kommer här finnas tunnelbana.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.