Polisen på plats i Segeltorp vid den plats där Shayan sköts. Foto: Janne Åkesson

Pojke häktad för Segeltorpsmordet

Uppdaterad
Publicerad

En 15-årig pojke har häktats misstänkt för inblandning i mordet på 22-årige lärarstudenten Shayan i Segeltorp i Huddinge utanför Stockholm i slutet av oktober. Nyligen häktades en 25-årig man misstänkt för mordet.

– Han är misstänkt för medhjälp till mord och grovt narkotikabrott, säger kammaråklagare Anna Stråth om 15-åringen.

Under fredagsmorgonen anhölls även ytterligare två pojkar, 15 och 16 år gamla, misstänkta för medhjälp till mord. Totalt finns det nu sex misstänkta i ärendet. Två av dem är sedan tidigare släppta på fri fot.

– Jag hävde anhållningsbeslutet efter förhör, men de är fortfarande aktuella i utredningen, säger Anna Stråth.

Fortfarande osäkert varför Shayan blev skjuten

De misstänkta kommer alla från samma område och har koppling till varandra, enligt åklagaren. Några fler gripanden är just nu inte aktuella. Polisen har tidigare sagt att de tror att personen som sköt lärarstudenten misstog honom för någon annan.

– Vi försöker kartlägga varför den här personen blev skjuten och det är inget vi kan dra säkra slutsatser av ännu, säger Anna Stråth.

Offret är inte känd av polisen sedan tidigare.

– Vad vi vet förekommer han inte i kriminella kretsar. Det är en omständighet som gör ärendet speciellt – och då kan man fundera på om det är en felskjutning eller inte. Att det kan vara en felskjutning är en teori bland många som vi tittar på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer