Vid en razzia på salongen upptäckte polisen bland annat mängder av kondomer. Foto: Polisens förundersökningsprotokoll

Kvinna döms för bordellverksamhet – misstänkt polis frias

Uppdaterad
Publicerad

Polisen och hans hustru misstänktes ha bedrivit sexhandel på en massagesalong i centrala Stockholm under två års tid. I dag kom domen som fäller kvinnan men friar hennes man då det inte gått att bevisa att han varit inblandad i bordellverksamheten.

Paret hade enligt åtalet tillsammans drivit en massagesalong i Stockholm och utnyttjat kvinnor som har sålt sexuella tjänster. Tillsammans skulle de ha tjänat flera miljoner på verksamheten, som pågått från maj 2018 till maj 2020, då paret greps.

Kvinnan fälls

Onsdagens dom slår fast att kvinnan bedrivit bordellverksamhet. Hon döms därför för grovt koppleri och grovt bokföringsbrott till fängelse i tre år och sex månader. Vidare förverkas ca 2,5 miljoner från henne som utbyte av brott och hon får också näringsförbud under fem år.

– Åklagaren har i denna del presenterat en gedigen utredning som klart visar att kvinnan har styrt och organiserat bordellverksamheten. Kvinnan har också själv under rättegången gett uttryck för att hon med tiden blivit en bordellmamma, säger chefsrådmannen Erik Lindberg i en kommentar.

Polismannen frikänns för koppleribrott

Tingsrätten frikänner kvinnans man för koppleribrott och medhjälp till grovt bokföringsbrott då det inte kan ställas utom rimligt tvivel att han har gjort sig skyldig till brott. Bevisningen var enligt tingsrätten allt för svag och spekulativ.

– Åklagarens utredning har i denna del inte varit lika robust och, trots en omfattande utredning och spaningsinsats, har inte kunnat presenterat något hållbart bevis som på ett klart och otvetydigt sätt visar att mannen haft uppsåt till de påstådda brotten, berättar Erik Lindberg i ett pressmeddelande.

Tingsrätten dömer dock mannen för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, brott mot vapenlagen samt för ringa dopningsbrott till ett bötesstraff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.