Arkivbild. Polisens tjänstevapen av typen Sig Sauer. Foto: Fredrik Sandberg, TT

Polis glömde tjänstevapnet på toaletten – på Friends arena

Publicerad

Under en allsvensk match i juni glömde en polis sitt tjänstevapen inne på en toalett på Friends arena. Vapnet hittades senare av en annan person. Polisen riskerar nu disciplinpåföljd i form av ett löneavdrag.

Det var under en allsvensk match mellan AIK och Malmö på Friends arena i juni i somras som incidenten skedde. Polisen i fråga arbetade under matchen, men när hon vid ett tillfälle gick på toaletten lade hon ifrån sig sitt tjänstevapen på golvet och glömde det där. På matchen var över 19 000 åskådare.

Något senare upptäckte en annan toalettbesökare vapnet och larmade en ordningsvakt. Ordningsvakten tog hand om vapnet och överlämnade det till en polispatrull. Polisen som glömt vapnet hörde anropet om det upphittade vapnet men förstod inte förrän senare att det var hennes eget.

Polisen HR-avdelning skriver i en anmälan att polisen har varit oaktsam och har åsidosatt sina skyldigheter i anställningen eftersom vapnet kunde ha hamnat i orätta händer. De rekommenderar disciplinpåfäljd i form av ett löneavdrag. Ärendet har lämnats över till polisens personalansvarsnämnd för prövning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer