Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter vid misstänkta mordplatsen: Ambulanshelikopter ska ha försökt landa i området. Foto: SVT

Flicka hittades död i Nacka – tre personer anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En flicka under 18 år hittades död i en lägenhet i Nacka utanför Stockholm. Polisen bedömde först att hon hade begått självmord – men efter att nya uppgifter framkommit utreds nu i stället ett misstänkt mord. Tre personer är anhållna.

Polisen larmades i torsdags till en lägenhet i Nacka med anledning av ett misstänkt självmordsförsök. En flicka under 18 år fördes med ambulanshelikopter till sjukhus, där dödsfallet konstaterades. Snart framkom enligt polisen nya uppgifter och rubriceringen ändrades till misstänkt mord. Under lördagen genomförde polisen en teknisk undersökning i lägenheten i Nacka.

Tre misstänkta personer greps och har anhållits. Samtliga är skäligen misstänkta för delaktighet i mord. Någon information om de frihetsberövade personerna har polisen inte lämnat ut.

Vad händer i utredningen just nu? 

– Det ska hållas nya förhör och göras analys av den tekniska undersökning som gjordes i går, säger polisens presstalesperson Ola Österling på söndagen.

Vittnen såg polisinsats

Förundersökningen leds av jouråklagare. Enligt Åklagarmyndigheten kommer det inte att hållas några häktningsförhandlingar under söndagen.

På lägenhetsdörren har en avspärrat-skylt satts upp och utanför finns en vakt på plats på uppdrag av polisen enligt SVT:s reporter på plats. Ett vittne uppger för SVT Nyheter att minst två polisbilar stått parkerade utanför huset under helgen. En boende i området vittnar om en polisinsats under torsdagen. Personen säger också att hen hört och sett en ambulanshelikopter i området.

Nekar till brott

De tre misstänkta personerna har fått försvarare utsedda. Advokat Abdel Hay-Alami, som försvarar en av de misstänkta, är på grund av förundersökningssekretessen förtegen.

– Han förnekar brott, säger Abdel Hay-Alami om hur hans klient ställer sig till misstankarna. 

Abdel Hay-Alami säger att han inte fått information från åklagare om eventuella planer på häktning.

Advokat Marcus Lodin försvarar en av de misstänkta. Han vill i nuläget inte kommentera hur hans klient ställer sig till anklagelserna.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var i torsdags som flickan hittades död i en lägenhet i Nacka, öster om Stockholm. Hör polisen berätta vad de vet. Foto: SVT

Vet du mer om händelsen? Mejla stockholm@svt.se

Hör av dig till SVT Nyheter Stockholm. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer