Polis i eldstrid i Rinkeby – en häktad misstänkt för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En polis avfyrade sitt tjänstevapen efter att en person ska ha skjutit skarpt i Rinkeby under fredagen. Måltavlan för eldgivningen ska ha varit polisen. Två personer kunde senare anhållas misstänkta för inblandning i skottlossningen. Under söndagen häktades en av personerna.

Mannen som häktats är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Den andre mannen som suttit anhållen har nu släppts. Men han är fortfarande misstänkt för medhjälp till mordförsök.

Händelsen inträffade strax efter klockan fem på fredagkvällen. Omständigheterna kring eldstriden är oklara, men den ska ha inträffat efter att polisen iakttagit två personer i Rinkeby som maskerat sig och bar på ett pistolliknande föremål.

– En person har avlossat ett vapen mot polispersonal, sa Towe Hägg, polisens presstalesperson, på fredagskvällen.

Polisen har knackat dörr

Ingen person ska ha skadats, uppger polisen för SVT.

Under fredagen genomfördes en omfattande polisinsats i området. Brottsplatsen spärrades av och polisen genomförde bland annat dörrknackning.

Händelsen kommer även att utredas av särskilda åklagarkammaren.

– De är informerade, säger Towe Hägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.