Arkivbild. Foto: TT

Polis sköt genom golvet – rakt in hos barnfamilj

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagkvällen gjorde polisen ett ingripande i en lägenhet i Nacka. De sköt två varningsskott som gick genom taket in till barnfamiljen i lägenheten ovanför.

– Det var i samband med att man hade en insats i en lägenhet, då blev situationen så svår att poliserna kände sig tvungna att avlossa två varningsskott, säger Anna Westberg på polisens regionledningscentral till SVT.

I lägenheten ovanför bor en barnfamilj, och skotten gick genom taket och in i deras lägenhet.

– Jag förstod direkt att det var pistolskott. Vi fick panik och tog skydd i sovrummet. Lyckligtvis vaknade inte min son, han hade blivit så rädd. Jag försökte lägga honom i en bokhylla för att skydda honom, i fall det skulle komma fler skott, säger pappan i familjen till Aftonbladet.

”Det var så rörigt”

Trots två skott genom golvet klarade sig familjen.

Hur ser ni på att polisens varningsskott gick in i grannlägenheten?

– Det är så klart väldig tur att ingen skadades, det är mycket ovanligt att man tvingas avlossa varningsskott inomhus. Det kommer nu att göras en utredning om detta kunde skett annorlunda eller om ett tjänstefel har begåtts, säger Anna Westberg.

– Ingen i barnfamiljens lägenhet skadades fysiskt, tack och lov.

Anna Westberg säger att det är ovanligt att man skjuter inne i en lägenhet, men personerna polisen ingrep mot gjorde motstånd.

– Det har uppenbarligen varit något sorts våld mot poliserna i lägenheten och på grund av att det var rörigt så bedömde de att de måste avlossa skott.

Två poliser blev skadade, den ena fick en skada på armen, den andre hår avryckt. Två personer greps på plats men släpptes senare, de är misstänkta för vapenbrott, narkotikabrott och våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.