Polisens tekniker undersöker lägenheten i Rinkeby. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Polis sköt man i benet efter knivdåd i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

En man och en kvinna i 70-årsåldern har knivskurits i en lägenhet i Rinkeby. Polisen har skjutit en misstänkt gärningsman i benet.

22.08 larmades polis och ambulans till Degerbygränd i Rinkeby, i nordvästra Stockholm, efter att en man och en kvinna i 70-årsåldern knivskurits i en lägenhet.

– När polisen kom till platsen mötte man den knivskadade mannen, som uppgav att gärningsmannen var kvar i lägenheten. Det uppstår en hotfull situation och polis avlossar sitt tjänstevapen och den misstänkte skadas i benet. I lägenheten hittas den skadade kvinnan. Hennes skador bedöms som lindriga, säger polisens presstalesperson Per Fahlström.

Den knivskadade mannen och den misstänkte knivmannen, som är i 50-årsåldern, förs med ambulans till sjukhus.

– De var vakna och talbara, säger Per Fahlström.

Vilket är motivet till det här?

– Jag vill inte föregå utredningen.

Fanns knivmannen i lägenheten från början?

– Det kan jag inte heller svara på.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. Dessutom har en särskild utredning, som leds av åklagare, inletts. Det är rutin när en polis avlossar sitt tjänstevapen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.