Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm. Foto: TT/Lars Hedelin

Polischefen hyllar YB Södermalm

Publicerad

Regionpolischef Ulf Johansson menar att det är viktigt att polisen har en bred närvaro på sociala medier.
– Vi ser sociala medier som ett viktigt verktyg för polisen. I region Stockholm har vi drygt 1,2 miljoner följare på Facebook, Instagram och Twitter. Det ger oss goda möjligheter att bland annat sprida brottsförebyggande information, säger han till SVT Nyheter Stockholm.

Ulf Johansson, regionpolischef i Stockholm, ställer sig positiv till polisens ökade närvaro på sociala medier och menar att det är ett viktigt dialogverktyg.

– Jag tror kontot YB Södermalm, liksom våra övriga konton i sociala medier, är positivt för Stockholmspolisen. Vi får tillfälle att berätta om vårt arbete och öppnar för dialog med medborgarna, skriver regionpolischefen Ulf Johansson till SVT.

”Om kontot inte väckte några reaktioner alls skulle det sannolikt vara betydligt mindre”

Och trots att det genom åren stormat rejält kring kontot så vill regionpolischefen varken kritisera eller recensera några av kontots tweets.

– Det finns i regel ingen anledning för oss i ledningen att agera på YB Södermalms tweets. Polisarbetet kan i sig väcka mycket reaktioner. Och när det kommuniceras i relativt avskalad form på en plattform med 160 000 följare blir det extra tydligt. Om kontot inte väckte några reaktioner alls skulle det sannolikt vara betydligt mindre.

Varför behövs polisen på sociala medier?

– Av flera anledningar. Förutom det tidigare nämnda ger det oss även en möjlighet till ökad dialog med allmänheten genom att finnas där många människor är.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer