Foto: TT

Bred polisinsats mot kriminaliteten i Östberga

Utvecklingen i Östberga går åt rätt håll genom ett aktivt arbete mot kriminella samt bekämpning av illegala vapen och narkotika. Det skriver polisen i ett pressmeddelande.

För att komma till rätta med gängkriminaliteten i Östberga och övriga Stockholm arbetar polisen med breda insatser.

Den kriminella grupperingen i Östberga, ska enligt uppgift på polisens hemsida, ha blivit färre till antalet och mindre synlig. Samtidigt ska den öppna narkotikaförsäljningen i området till stor del störts ut de senaste åren.

– Generellt känner vi inte igen den bild som ges av Östberga i viss media just nu, utifrån det arbete vi bedriver och den kontakt vi har med de boende, säger Andreas Gran, gruppchef på lokalpolisområde Globen, och fortsätter:

– Antalet bilbränder, som många i området har upplevt som ett stort problem, har minskat rejält det senaste året och färre individer hänger i centrum på kvällarna. Även om det finns mycket kvar att göra är Östberga betydligt lugnare nu än för ett par år sedan, säger Andreas Gran.

”Tar tid att vända känslan av otrygghet”
Stockholm stads senaste trygghetsmätning visade att det i Östberga finns en oro över att gå ut på kvällen, på grund av våld eller överfall i den offentliga miljön.

– Det tar lång tid att vända känslan av otrygghet. Polisen finns här men arbetar inte alltid synligt för att störa den kriminella verksamheten. Hittills i år har det varit en skjutning och ett mord i Östberga. Vi måste fortsätta att gemensamt med övriga samhällsaktörer samordna våra insatser, säger Tony Sörensen, lokalpolisområdeschef Globen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer