Här jobbar polisens tekniker efter skottlossningen i Gamla stan Foto: Blåljusbilder

Polisen avlossade skott mot inbrottstjuv i Gamla stan

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagsmorgonen såg vittnen hur en man krossade en ruta för att ta sig in i en lägenhet i Gamla Stan i Stockholm. När en polispatrull tog inbrottstjuven på bar gärning trappades situationen upp och det slutade med att polisen avlossade verkanseld mot mannen.

Larmet kom vid sjutiden på lördagsmorgonen. Den misstänkta inbrottstjuven ertappades av en polispatrull, men när gripandet skulle ske ska han ha hotat poliserna.

– De blir hotade med tillhygge och de känner sig då så trängda att de är tvungna att avlossa verksaneld, säger Eva Nilsson, polisens presstalesperson i Stockholm.

Skadades av skottet

Skottet träffar mannen, men polisen vill inte kommentera mer än så. En ambulans anlände till platsen för att ta den skadade mannen till sjukhus. Någon timme senare bekräftade polisen att det inte rörde sig om några livshotande skador.

En förundersökning om försök till stöld genom inbrott och försök till grov misshandel är nu inledd. När polis avlossar sitt tjänstevapen sker även en rutinmässig anmälan till åklagare på ”Särskilda utredningar”.

– Vi kommer att höra de inblandade poliserna, det blir en utredning på det, säger Eva Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.