• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Norrtälje i Stockholms län. Det brinner i en butiksbyggnad på Estunavägen i Norrtälje. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm. Läs mer

Foto: SVT/ Arkiv

Polisen efterlyser tips efter skjutningar i södra Stockholm

Publicerad

Polisen misstänker att skjutningarna kommer från en konflikt mellan kriminella grupperingar i Hagsätra.

Den första januari avlossades skott vid två tillfällen i Hagsätra och tre dagar senare skedde ytterligare en skottlossning i Bandhagen. Vid första tillfället avlossades en skottsalva och vid de två andra tillfällena var det skottlossning i anslutning till olika fordon. 

Kriminella grupper

Polisen ber nu allmänheten att höra av sig till 11414 med tips. Mycket talar för att skjutningarna är en konflikt mellan kriminella grupperingar i Hagsätaområdet.

Enligt polisen finns det en oro att människor som inte är inblandade i konfliken kan komma till skada. Därför ber man nu om hjälp i utredningsarbetet med tips och mer information från allmänheten.

Detta har hänt

Visa

1 januari: Skottsalva, nyårsnatten, Hagsätra
1 januari: Skottlossning i anslutning till fordon, Hagsätra
4 januari: Skottlossning i anslutning till fordon, Bandhagen

Inga rapporterade personsskador

Källa: Polisen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer