Foto: Brottsplats Stockholm

Polisen jagar flera gärningsmän efter inbrott vid Arlanda

Uppdaterad
Publicerad

Polisen jagar ett okänt antal gärningsmän vid Arlanda efter ett inbrott i en lagerlokal vid flygplatsen.

Larmet gick vid klockan 03.10 natten till måndagen, men när polisen kom till platsen hade gärningsmännen redan försvunnit.

– De lämnade platsen i två mörka Audibilar när de blev upptäckta av skyddsvakterna på Arlanda, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Stal mobiltelefoner

Enligt polisens presstalesperson Kjell Lindgren ska gärningsmännen ha stulit teknik.

– Det verkar som att de har kommit över mobiltelefoner. Vi vet inte vilka modeller det handlar om eller hur stort antal. Det är omöjligt att uppskatta, det måste först göras en inventering, säger han.

Enligt uppgifter till Aftonbladet uppskattas dock bytet vara värt omkring 6,5 miljoner.

Forcerad grind på Arlanda Foto: Brottsplats Stockholm

Forcerade grindar och försvann

Gärningsmännen ska enligt polisen har forcerat flera grindar på området och där inne ska också en stulen lastbil ha påträffats. För att försvåra en polisjakt slängde gärningsmännen även ut fotanglar.

– De försvann från platsen i flera fordon, bilar, säger Kjell Lindgren.

Även Uppsalapolisen hjälpte till i ärendet, för att spana ifall rånarna rörde sig norrut efter inbrottet.

– Vi bistod med ett par-tre patruller, men vi la ner insatsen för några timmar sen. Om de var på väg hitåt så har de nog redan passerat, säger RLC-befäl Jonas Lindgren till SVT Uppsala strax före klockan 6.

Fordon tas i beslag

– Nu jobbar vi vidare med att prata med personer om vad de kan ha sett och hört, tittar på övervakningsfilm och vi tar även lastbilen i beslag, säger Kjell Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.