Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I fallet i Tullinge hade ett tv-program gått ut med namn och bild på sonen några timmar innan pappan sköts i hjäl. I klippet kan du höra polisen om svårigheten i att skydda anhöriga till kriminella och hur de ser på att gå ut med namn och bild på misstänkta. Foto: Polisen och Blåljusbilder

Polisen: Kan förstå oron men omöjligt att skydda alla anhöriga

Uppdaterad
Publicerad

En ostraffad pappa sköts ihjäl förra veckan i Tullinge. Detta efter att hans son misstänks vara inblandad i ett av de senaste våldsdåden. Nu uttrycker anhöriga till kriminella oro för att drabbas av grovt våld och att polisen inte kan skydda dem.

– Vi kan absolut förstå deras oro. Men vi har en utmaning i att vi i Stockholms län i nuläget har ungefär 1500 nätverkskriminella och tusentals anhöriga, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Hör mer om polisens syn på anhörigas oro i klippet ovan. Polisen kommenterar också hur man ser på att gå ut med namn och bild på misstänkta personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet