Polisen misstänker: Fel man kan ha skjutits till döds

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades skottskadad i Segeltorp söder om Stockholm, sent på söndagskvällen. När polisen hittade mannen var han vid liv, men under natten konstaterades det att han avlidit. Nu misstänker polisen att fel man har skjutits ihjäl och ber allmänheten om hjälp med iakttagelser.

Stockholmspolisen fick in larmet klockan 22.44 på söndagskvällen om att personer hört skottlossning i Segeltorp i Huddinge kommun. Kort därefter när polisen kom till platsen hittades en skottskadad man.

Vid klockan 01.40 skrev polisen på sin hemsida att mannens liv inte gick att rädda. Händelsen utreds nu som mord och polisen uppger under tisdagen att det inte går att utesluta att fel man har skjutits ihjäl.

– Den här skjutningen avviker väldigt mycket från det normala i de gängskjutningar som pågår. Offret är inte alls känt av polisen sedan tidigare. Det hela är mycket, mycket tragiskt, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare, som håller i utredningen, till DN.

Mannen sköts utanför en restaurang och gärningsmannen ska ha lämnat platsen på moped eller motorcykel. Den styrde därefter i riktning mot E4:an, enligt polisen.

– Den skjutne har inte några kopplingar till ett kriminellt nätverk, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Ingen gärningsmän är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.