Polisen misstänker – mänskliga kvarlevor hittade i Tyresta nationalpark

Uppdaterad
Publicerad

Kvarlevorna efter vad som bedöms vara en människa hittades under måndagen i Tyresta nationalpark i sydöstra Stockholm. Polisen arbetar nu med att fastställa identiteten.

– Det var en privatperson som gjorde fyndet under måndagen, säger Eva Nilsson, presstalesperson Stockholmspolisen.

Enligt polisen ska fyndet ha gjorts på en central plats men i svårtillgänglig terräng i nationalparken.

– Vi har tekniker på väg ut för att undersöka fyndet, sa Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen vid halv nio-tiden på tisdagen.

Arbetar med att fastställa identiteten

Hur länge kvarlevorna ska ha legat i på platsen kan polisen i nuläget inte svara på.

– Fyndet gjordes i går eftermiddag.

Polisens kriminaltekniker är nu på plats för att göra en teknisk undersökning och omhänderta de mänskliga kvarlevorna. Arbetet med att fastställa identiteten på personen har enligt polisen påbörjats.

Kroppen hittades i området där den röda ringen är utmarkerad. Foto: Google maps

Uppmärksammad sökinsats i området

Under de senaste månaderna har det pågått en större sökinsats i området efter yrkesmilitären Deniz Arda som försvann i november. Han tros ha tagit sig genom just Tyresta nationalpark vid försvinnandet. Om det är han som hittats kan polisen idag inte uttala sig om.

– Teknikerna är klara på platsen och nu kommer rättsmedicin att få försöka fastställa identiteten efter fynden, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.