En man i 20-årsåldern sköts till döds i ett garage natten till söndag. Foto: TT

Polisen: ”Ökad polisiär närvaro”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att två skjutningar skett i Rinkeby under natten ökar polisen sin närvaro i området.

– Men det finns inget som tyder på att det kan bli fler skjutningar, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Dödsskjutningen skedde tidigt under söndagsmorgonen och under lördagskvällen sköt någon mot en bostad i samma område. Enligt polisen finns det inget som tyder på att skjutningarna är kopplade till varandra.

– Vi kommer att ha ökad polisiär närvaro i området eftersom det skett två skjutningar under samma natt, men det finns inget som tyder på att det kan bli fler skjutningar, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Hur länge kommer i att ha den ökade polisiära närvaron?

– Det är svårt att säga, vi tar fortlöpande beslut i ärendet.

Det är ju nyårsafton, finns det någon risk för Rinkebybor att röra sig ute under kvällen?

– Nej, det tycker jag inte. När det skett händelser tidigare som liknar den här då har det specifikt riktat sig mot inblandade personer och därför finns det ingen anledningen till oro för allmänheten.

Rör det sig om uppgörelser i den kriminella världen?

- Ingen kommentar.

En förundersökning om mord har inletts, enligt polisen är ingen är misstänkt eller gripen i nuläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.