Polisen utökar sin närvaro under julhandeln. Foto: Anders Wiklund/ TT

Polisen ökar närvaron under julhandeln

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kommer att utöka sin närvaro i flera centrala delar runt om i Stockholm. Anledningen är att skapa trygghet för dem som ska ge sig ut i julhandeln.

– Vi vet att risken för fickstölder och andra brott ökar när det är trångt och mycket folk, säger Pia Sjunnegård Dahlbom, biträdande regionpolischef.

Julen är mindre än en vecka bort och många kommer att ge sig ut för att handla det sista inför högtiden. Därför meddelar polisen att de kommer att utöka sin närvaro i flera delar av Stockholmsregionen för att skapa trygghet och förhindra eventuella brott. 

”Avskräcker människor”

De områden där det kommer finnas extra polispatruller är Haninge, Huddinge, Nacka, Rinkeby, Solna, Sollentuna, Skärholmen, Stockholm city, Södertälje, Täby och Vällingby. 

– Det har en brottsförebyggande effekt att vi syns eftersom det avskräcker människor från att begå brott, säger Pia Sjunnegård Dahlbom, biträdande regionpolischef. 

Tips från polisen

  • Förvara plånbok och mobil i en ficka du kan stänga.
  • Stäng väskan och bär den med öppningen mot kroppen.
  • Skydda din pinkod när du betalar eller tar ut pengar.
  • Var vaksam i trängsel och mot närgångna personer.
  • Lägg inte mobil eller plånbok på bordet när du fikar eller äter.
  • Häng inte din jacka, med värdesaker i, på stolen eller i garderoben på café eller restaurang.
  • Lämna inga värdesaker i bilen.

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.