Inför söndagens fotbollsmatch varnar polisen för trafikstörningar på Södermalm. Foto: SVT arkivbild

Polisen varnar för trafikstörningar inför fotbollsmatch i Tele2 arena

Publicerad

På söndagen är det match på Tele2 arena och polisen varnar för att trafiken kan påverkas när ett stort antal åskådare tågar genom stan. Ett tiotal busslinjer i innerstan och i söderort påverkas också.

Enligt polisen väntas åskådare samlas runt Medborgarplatsen på Södermalm och därefter promenera tillsammans till Tele2 arena där matchen spelas. Busstrafiken i området har därför lagts om till klockan 15 då matchen inleds.

Polisen skriver på sin hemsida att ordningsstörningar inte kan uteslutas och att olaglig pyroteknik kan förekomma under promenaden till, och på arenan.

Förändringar i busstrafiken

En särskild polisinsats har tagits ut för att underlätta framkomligheten och ingripa mot brott. Polisen sätter också in drönare för att bevaka evanemanget.

På söndagen stängs Gullmarsplan av för all busstrafik under tiden åskådarna tågar till matchen, och det sker förändringar i busstrafiken för linje 114, 164, 168 och 188. Också i innerstan påverkas busstrafiken av förändringar på linje 3, 4, 57, 66, 74 och 76.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.