Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens tekniker undersöker väska vid länsväg 222 i Gustavsberg på Värmdö. Foto: Blåljusbilder

En anhållen för mord efter väskfyndet på Värmdö – två misstänkta jagas

Uppdaterad
Publicerad

En man i 35-årsåldern hittades i söndags död på Värmdö, öster om Stockholm. Kroppen hittades efter att polisens tekniker undersökt en upphittad väska i ett terrängområde.

En person har nu anhållits misstänkt för mord och grovt gravfridsbrott. Ytterligare två misstänkta söks av polis och har begärts häktade i sin utevaro.

Väskan hittades intill länsväg 222 i Gustavsberg. Delar av terrängområdet spärrades av samtidigt som polisens kriminaltekniker undersökte väskan – en insats som pågick i timmar under söndagskvällen.

– Vi kommenterar inte väskans innehåll, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Kropp hittades i väska på Värmdö – misstänkt mord

Senare under söndagskvällen meddelade polisen att en man i 35-årsåldern hittats död. Anhöriga har underrättats.

En anhållen – två misstänkta jagas

Under tisdagen meddelade åklagare att det utreds som misstänkt mord och grovt gravfridsbrott. Under tisdagen greps och anhölls en 19-årig man.

Ytterligare två misstänkta är begärda häktade i sin utevaro. Nacka tingsrätt har valt att sekretessbelägga namnen på de två efterlysta.

Enligt uppgifter till TV4 har polisens insatsstyrka natten till tisdag slagit till mot adresser kopplade till de misstänkta, bland annat i Lund.

Upptäcktes av förbipasserande

Polisen ser i nuläget inga kopplingar till gäng- eller skjutvapenvåld, enligt Mats Eriksson, presstalesperson på polisen.

Väskan upptäcktes av förbipasserande i terrängområdet där ett flertal personer befann sig för någon form av sportaktivitet. Flera av dem, som också larmade polisen efter väskfyndet, har hörts av polisen.

– Det ska ha rört sig en del människor där ute och vi håller på att titta på ID och identifiera dem. Det är inga personer som är misstänkta, säger Mats Eriksson.

Vet du mer? Har du bilder? Hör av dig till oss: stockholm@svt.se Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kropp hittades i väska på Värmdö – misstänkt mord

Mer i ämnet