Polisen kan ha stoppat ett bombattentat

Uppdaterad
Publicerad

Nya uppgifter om polisens tillslag i Husby igår tyder på att polisen kan ha stoppat ett bombattentat mot Bandidos klubblokal i Huddinge. Det skriver Aftonbladet.

När polisen sökte igenom en lägenhet i Husby väster om Stockholm i onsdags hittade de en fjärrutlöst bomb som skulle användas till att spränga Bandidos lokaler i Huddinge. Det uppger källor till Aftonbladet i kväll.

Det var i tisdags kväll som polisen fick in tipset om att det skulle finnas farliga föremål i en lägenhet i Husby.

Bandidos i Huddinge

I går spärrades området av och när polisen letade igenom lägenheten hittade de vissa föremål, som skickats iväg för analys.

Fyra män i 20-30-årsåldern har gripits begärts häktade misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. De är alla kända av polis sedan tidigare.

Mer än så vill inte polisen berätta, men enligt uppgifter till Aftonbladet ska det ha varit en bomb med fjärrutlösare som hittades i lägenheten.

Bomben skulle användas till att spränga Bandidos lokal i Huddinge. Tipset om bomben ska ha kommit från en man vars son är avhoppad medlem i (det kriminella nätverket) Original Gangsters.

Sonen ska enligt uppgifterna till tidningen ha kidnappats för att tvingas spränga Bandidos-lokalen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bandidos i Huddinge

Mer i ämnet