Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen larmades till platsen vid 18-tiden på torsdagen. Foto: Pontus Altin

Man i 25-årsåldern död i Haninge – sköts med flera skott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har avlidit efter en skottlossning under torsdagskvällen i Haninge i södra Stockholm. Mannen träffades av flera skott och flera personer ska ha blivit vittne till skottlossningen.

Polisen larmades om skottlossningen vid Haninge centrum vid klockan 18.22 på torsdagen. Vittnen har sett en man träffas av flera skott och därefter har en misstänkt gärningsman sprungit från platsen.

Polisen meddelade kort efter skottlossningen att mannen hade drabbats av livshotande skador. Vid klockan 21.00 samma kväll meddelade polisen att mannen har avlidit.

Polisen kartlägger möjliga motiv

Ingen person har gripits misstänkt för mordet.

– Vi har några personer som är medtagna till förhör, säger polisens presstalesperson Ola Österling till TT.

Polisen vill inte bekräfta om den avlidne är känd av polisen sedan tidigare eller om han kan ha varit en måltavla.

– Vi håller på med en kartläggning av mannen i detalj där vi bland annat kommer leta om han haft fiender, säger Ola Österling.

Polisen: Gärningsman kan ha färdats med tåg

En misstänkt brottsplats spärrades av under torsdagskvällen och det pågick en stor polisinsats i området med bland annat hundpatrull och motorcyklar.

– Det finns mycket vittnesuppgifter. Det är fint väder och människor har befunnit sig utomhus så vi har mycket observationer, säger Ola Österling, till TT.

Bland annat sökte patruller och hundar vid den närliggande banvallen.

– Vi har både kontrollerat om gärningsmannen eller gärningsmännen färdats på tåg eller befunnit sig vid vallen efter händelsen, säger Ola Österling.

Pendeltågstrafiken var till en början tillfälligt avstängd mellan Skogås och Haninge under sökandet vid banvallen.

Vid 07-tiden på fredagen meddelar polisen att avspärrningarna är hävda men att ingen ännu är gripen.

Polisen genomför under torsdagskvällen en teknisk undersökning vid platsen för dödsskjutningen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.