Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En person är allvarligt skadad efter en skjutning i Sätra i södra Stockholm. Foto: Privat

Skottlossning i södra Stockholm – man allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man blev allvarligt skadad under en skottlossning i Sätra, södra Stockholm på söndagskvällen. Ingen är gripen i nuläget enligt polisen.

Strax innan klockan 20 larmades polisen till ett bostadsområde i Sätra där en skottskadad man i 30-årsåldern anträffas.

– Han är förd till sjukhus med allvarliga skador. En förundersökning om försök till mord är inledd, säger Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen är på plats med flera enheter och söker efter misstänkta gärningspersoner med bland annat hundpatrull och helikopter.

– Ingen är gripen i nuläget, säger Fahlström.

Brottsplatsen som är utomhus i ett bostadsområde har spärrats av för teknisk undersökning.

Koppling till Sis-rymning utreds

Tidigare under söndagen rymde en man i 20-årsåldern från ett Sis-hem utanför Uppsala. Polisen utreder om händelserna har något samband.

– Det är lite tidigt att säga, men vi har ett väldigt bra samarbete med våra kollegor i Stockholm och det är klart att man måste kolla på om det finns bäring mellan skjutningen och fritagningen eller om det är helt isolerade händelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.