• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Polisinsats vid Arlanda flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftade under förmiddagen för SVT Nyheter att det pågick en polisinsats vid Arlanda flygplats. Strax innan klockan 16 hade polisen lämnat flygplatsen och polisinstatsen ska ha handlat om en personkontroll.

 – Jag kan inte uttala mig om vilka frågetecken som väcktes kring personen i samband med säkerhetskontrollen, men vi har nu fått svar på alla frågor och personen får nu resa dit han skulle, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Larmet inkom till polisen 10.45, men varför polisen var på plats vid Arlanda var de under förmiddagen förtegna om. Vid 15-tiden var polisen på väg att lämna platsen.

Ett antal patruller var på plats

Enligt uppgifter var polisen, räddningstjänst och ambulans kallade till flygplatsen för ett misstänkt bagage. Men det är uppgifter som polisen varken ville bekräfta eller dementera vid 14-tiden.

– Det kan jag inte säga just nu. Vi har ett antal patruller på plats, sa Per Fahlström presstalesperson vid Stockholmspolisen då.

Enligt Polisen och Swedavia påverkades inte flygtrafiken av polisinsatsen och polisen hade ett antal patruller på plats. Vid 15.30 kunde polisen berätta att insatsen handlade om frågetecken kring en person vid säkerhetskontrollen. Strax innan klockan 16 hade polisen lämnat flygplatsen.

– Händelsen fick ingen större påverkan på flygtrafiken, några enstaka förseningar förekom, säger Ellen Laurin, presstalesperson på Swedavia.

I en tidigare version av artikeln stod det att ett område vid flygplatsen var avspärrat, men enligt polisen var det inte det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.