En stor polisinsats sökte efter de rånare som på torsdagskvällen rånat en familj i hemmet på Gärdet. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Familj rånad i hemmet – en person anhållen efter polisjakt i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer trängde sig in i lägenheten, hotade familjen med pistolliknande föremål och tvingade till sig ett värdeföremål. Så misstänks rånet på Gärdet i Stockholm under torsdagskvällen ha gått till. Under natten sökte polisen gärningsmännen och på fredagsmorgonen anhölls en person.

Vid 20.30-tiden på torsdagen ska flera personer ha trängt sig in i familjens lägenhet. Personerna ska ha varit beväpnade med ett pistolliknande föremål och tvingat till sig ett värdeföremål, innan de lämnade lägenheten till fots.

Föremålet har enligt polisen ett relativt högt värde.

En stor polisinsats genomfördes under torsdagskvällen. Polisen har sökt efter gärningspersonerna med bland annat helikopter. Vid sjutiden på fredagsmorgonen meddelade polisen att en person anhållits.

Flera grannar i fastigheten ska ha blivit vittne till händelsen, som rubriceras som grovt rån och grovt vapenbrott. Ingen person ska ha skadats fysiskt, enligt polisen.

Fler rån i bostäder utreds

Händelsen på Gärdet är ett av flera rån med gemensamma nämnare den senaste tiden. Enligt polisen utreds den som ett separat ärende men man kommer undersöka ”om fallet kan sättas i ett sammanhang.”

I tisdags kväll rånade fyra maskerade personer en familj i sitt hem i Vårberg. Under onsdagen trängde sig tre främmande män in i en lägenhet i Handen, i södra Stockholm, och hotade en tonåring med kniv.

– Det är generellt för tidigt att säga om det finns kopplingar, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson hos polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.