Under fredagen höll Anna König Jerlmyr (M) och Erik Slottner (KD) pressträff. Foto: TT

Politikerna kräver tydligare rekommendationer om munskydd

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen informerade Anna König Jerlmyr (M) och Erik Slottner (KD) om coronaläget i Stockholm. Under pressträffen efterlyste båda två tydligare rekommendationer kring munskydd och visir.

– Vi är inga smittskyddsexperter, säger Anna König Jerlmyr (M).

Under pressträffen konstaterade båda två bland annat att man sett en minskad utvecklingstakt de senaste veckorna. 

– De senaste två veckorna ser vi en minskning i smittutvecklingstakt i Stockholm och särskilt på Järva, vilket är glädjande och hoppfullt, säger finansborgarråd Anna König Jerlmyr (M).

Senast i torsdags bekräftade Anders Tegnell att det inte är omöjligt att Järva uppnått en form av lokal immunitet.

Under pressträffen efterlystes också tydligare besked från Folkhälsomyndigheten och regeringen kring användningen av munskydd och visir.

– I Stockholms stad har vi nu relativt bra materialförsörjning när det handlar om visir, men däremot är det brist på munskydd. Vi menar på att Folkhälsomyndigheten måste ta ett ansvar med regeringen. Ska munskydd användas i större utsträckning, då är det viktigt att de säkrar upp leveranserna, säger Anna König Jerlmy (M)

I videon hör du Anna König Jerlmyr (M) och Erik Slottner (KD) berätta om kraven på tydligare direktiv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.