– Vi hoppas att möten mellan politiker och boende skapar en annan bild av förorten, säger intiativtagaren Ahmed Abdirahman.

Politikervecka på Järva – alla partiledarna kommer

Uppdaterad
Publicerad

Tre veckor innan Almedalsveckan får Järva en egen politikervecka där alla partiledare kommer att närvara. Syftet är att minska avståndet mellan invånare och politiker – där utanförskapet är ett huvudämne som ska diskuteras.

Den 10:e juni drar partiveckan i Järva igång, där alla partiledare kommer att närvara för att diskutera och presentera lösningar för bland annat utanförskapet på arbetsmarknaden.

Personen bakom detta är grundaren och ordförande i ideella föreningen The Global Village, Ahmed Abdirahman.

– Vi hoppas att möten mellan politiker och boende skapar en annan bild av förorten, det är inte bara dåligt det som händer  här, säger Ahmed Abdirahman.

”Dela med oss av våra tankar”

Ahmed Abdirahman menar att personlig kontakt är viktigt.

– Jag hoppas att politikerna kommer att få andra perspektiv och att de boende känner sig sedda och hörda. Det är fantastiska människor som bor här och de behöver hela samhällets hjälp för att förebygga och bryta segregationen, säger Ahmed Abdirahman till SVT.

Partiveckan i Järva börjar den 10:e juni och slutar 18:e juni.

DÅ BESÖKER PARTIERNA JÄRVA

10 juni: Victoria Kawesa, Feministiskt initiativ

11 juni: Jan Björklund, Liberalerna

12 juni: Gustav Fridolin, Miljöpartiet

13 juni: Anna Kinberg Batra, Moderaterna

14 juni: Annie Lööf,  Centerpartiet

15 juni: Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet

16 juni: Jakob Forssmed, Kristdemokraterna  

17 juni: Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna

18 juni: Stefan Löfven, Socialdemokraterna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.