Foto: TT

Populärt åka med nya stombusslinje 6

Publicerad
Den nya stombuss 6 som började rulla i december förra året mellan Ropsten och Karolinska har transporterat fler passagerare än beräknat – totalt en miljon resor.

Enligt en första utvärdering handlar det om ungefär en halv miljon fler resor än vad den tidigare linjen 73 hade under motsvarande period.

– Man kan konstatera att linje 6 har blivit en succé. Det är roligt att se hur väl mottagen linje 6 har blivit bland resenärerna, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Högre turtäthet

Det var den 10 december i fjol som trafiken satte igång för stombusslinje 6. Antalet resor med linjen har nu alltså nått en miljon. Men man ska då ha i minnet att stombussar generellt har en högre kapacitet, framkomlighet och turtäthet än en vanlig röd buss.

Stombusslinje 6 knyter samman de snabbt växande stadsdelarna Norra Djurgårdsstaden och Hagastaden. På vägen passerar bussen viktiga bytespunkter som Östra station och Odenplan.

Fakta om SL:s stombussar

Visa

Stombussarna är de blå bussar som kör på ett antal utvalda linjer.

De kännetecknas av hög turtäthet och pålitlighet.

Nästan 300 000 resor görs varje dag med stombussarna i Stockholms län. Det är fler än i hela pendeltågssystemet och dubbelt så många som på alla spårvägar och lokalbanor tillsammans.

Källa: Stockholms läns landsting

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer