Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag blir förbaskad när vi har en postgång som inte fungerar”, säger Kajsa Althén som fått brev från Kronofogden på grund av uteblivna fakturor. Foto: SVT/Privat

Försenade brev upprör boende på Södermalm: ”Det här är ingen pizzeria”

Uppdaterad
Publicerad

Kajsa Althén hjälper en dam på ett äldreboende i södra Stockholm, som nu har hamnat hos Kronofogden. Det på grund av att hyresfakturorna inte kommit fram med posten. Nu riktar hon stark kritik mot PostNord.

Postutdelningen på bland annat Södermalm har försenats de senaste veckorna och flera boende har inte fått sina brev i tid. Enligt Postnord har många anställda varit sjuka i covid, vilket gör att vissa slingor ställts in.

Kajsa Althén tycker att det är oacceptabelt att det tog flera månader innan brevet från Kronofogden kom fram. Hör henne i klippet ovan.

Från och med måndag ska utdelningen fungera som vanligt igen då den ordinarie personalen är tillbaka från sina semestrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.