Foto: Linnea Burén/SVT

Prästen: ”Det som var skamfyllt förut har lyfts upp till ytan”

Uppdaterad
Publicerad

I Fisksätra kyrka jobbar Pia-Sophia Passmark som präst. Hon och kyrkan har fått ställa om sitt arbete helt efter coronautbrottet och nu jobbar hon med att försöka nå ut till de mest isolerade. Bland annat genom att kasta upp kanelbullar på balkonger.

Från bergsprängaren som trängs på kärran med kanelbullar, dånar Diana Ross discodänga. Pia-Sophia Passmark och hennes medarbetare från Nacka församling dansar fram mellan lägenhetslängorna. Idag är de ute och delar ut kanelbullar till invånarna i Fisksätra.

Coronautbrottet har gjort att ensamheten har blivit extra påtaglig för många människor. Nu försöker Pia-Sophia nå ut till de mest isolerade och församlingen har börjat jobba på helt nya sätt...

I den här reportageserien möter vi några av länets invånare som berättar sina historier om den förändrade vardagen efter coronautbrottet.

#SthlmCorona

Tänk att ett litet virus, från andra sidan jorden, plötsligt skulle komma att förändra liv och vardag här i Stockholm. Dela med dig av din historia i sociala medier under #SthlmCorona

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

sthlmcorona

Mer i ämnet