En brand utbröt på nyårsdagen i ett radhus i Upplands-Bro. Foto: Brottsplats Sthlm

Radhusbrand i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

Det brann i ett radhus i Upplands-Bro under onsdagen. Enligt räddningstjänsten var branden omfattande och fyra brandstationer kallades in för att delta i släckningsarbetet. En person fördes till sjukhus med brännskador.

Larmet kom in strax innan klockan 16 under onsdagseftermiddagen. Polis, ambulans och räddningstjänst jobbar med att släcka branden i  övervåningen på huset som är cirka 200 kvadratmeter stort.

– En person ska ha fått brännskador och är förd till sjukhus med ambulans. Vi jobbar nu med att skapa begränsningslinjer så att branden inte ska sprida sig till de andra delarna av huset, säger Ulf Blomqvist, ledningsbefäl Storstockholms räddningscentral.

– I undervåningen av byggnaden finns en förskola och på övervåningen finns två lägenheter. I en av dessa lägenheter är det fullt utvecklad brand och den lägenheten kommer inte gå att rädda undan lågorna, säger Ulf Blomqvist.

Vid 18.30-tiden försökte räddningstjänsten bryta upp taket för att släcka glödbränder därunder, med en prognos att släckningsarbetet skulle vara avslutat vid klockan 20.

– Vi kämpar på, men det brinner inte lika kraftigt som innan, men vi har inte hundra procent kontroll, sa ledningsbefäl Jarmo Carlsten då.

Vid 20-tiden var området avspärrat för kommande teknisk utredning, enligt polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.