På lördagskvällen började det brinna i ett radhus i närheten av Farsta centrum i södra Stockholm. Kvinna misstänkt för grov allmänfarlig vårdslöshet Foto: Frida Claesson/SVT

Brand i radhuslänga i Farsta: ”Totalskada”

Uppdaterad
Publicerad

Sent på lördagskvällen började det brinna i en radhuslänga i Farsta i södra Stockholm. Elden spreds till flera lägenheter och räddningstjänsten bekämpade branden in på söndagsmorgonen. På platsen greps en kvinna misstänkt för grov allmänfarlig vårdslöshet.

Larmet kom klockan 22.29 på lördagskvällen. Det hade då börjat brinna i ett radhus i närheten av Farsta centrum i södra Stockholm. Räddningstjänst och polis kom till platsen och kunde då gripa en kvinna misstänkt för grov allmänfarlig vårdslöshet.

– Vi kommenterar inte gripandet mer än så, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Kvinnan släpptes under söndagsmorgonen men misstanken kvarstår.

Elden spreds

Under söndagsmorgonen var branden helt släckt och totalt har tre fastigheter berörts av branden.

– De kringliggande husen spontanevakuerades också, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Ingen person ska ha befunnit sig i huset där branden bröt ut och ingen ska heller behövt uppsöka vård efter händelsen.

Grannfastigheter förstörda

– Polisen ringde mig vid 04-tiden imorse. Men min mamma är inlagd på sjukhus och var inte hemma när det brann, säger sonen till en äldre kvinna som bor i en av de drabbade grannfastigheterna.

Han fortsätter:

– Räddningstjänsten har sågat upp hela taket och det är isolering över halva golvet på övervåningen, berättar han.

Inleder teknisk undersökning

Fastigheten där branden började är totalskadad. Platsen har spärrats av och polisen ska inleda sin tekniska undersökning.

– Tekniker kan inleda sin undersökning tidigast under morgondagen, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.