Rån mot guldbutik i Täby

Uppdaterad
Publicerad

En guldbutik i Täby utsattes för ett rån på måndagskvällen. Flera gärningspersoner körde in i butiken med en bil som de lastade med gods. Polisen grep tre personer, men insatsen fortsatte under kvällen då man inte kunde utesluta att fler var inblandade.

– Det stämmer att det har varit ett rån mot en guldsmedsbutik i Täby centrum. Vittnen har sett flera inblandade personer. Enligt vittnena ska i alla fall en person ha burit ett vapen, säger Stockholmspolisens presstalesperson Anna Westberg.

Det är oklart om någon personal var på plats i guldbutiken när rånet skedde, men ingen ska ha skadats, enligt polisen.

Gärningspersonerna ska ha lastat gods i säckar och därefter lämnat platsen i ett fordon. Vad gärningsmännen kom över vet polisen ännu inte. Tack vare uppgifter från vittnen kunde en polispatrull lokalisera och stoppa rånarnas flyktbil.

Stor polisinsats

– Det gick i ganska hög hastighet. Efter några minuters bilfärd kunde man stoppa bilen och gripa en person, och efter en stund ytterligare grep man en till.

Vid 21-tiden uppgav polisen att en tredje person gripits. Men insatsen fortsatte med flera aktiva patruller.

– Vi kan inte utesluta att flera personer är på fri fot. Insatsen pågår fortfarande. Man håller också på att höra vittnen i Täby centrum och i omnejd.

Tre guldrånare gripna – två till sjukhus

Enligt polisen greps de första personerna i närheten av Täby centrum, medan den tredje personen greps i Sollentuna.

Under efterföljandet voltade flyktbilen och ett par av de gripna har förts till sjukhus med skador de fått i samband med den händelsen.

– Jag vet inte vilka slags skador de har, bara att de är skadade, säger Westberg.

I eller i närheten av den voltade bilen har polisen också hittat en big bag-säck. Men Anna Westberg uppger att hon inte känner till om den innehöll något stöldgods eller inte.

En förundersökning om grovt rån är inledd. Polisen uppger på sin webbplats att bilen som rånarna körde in i guldbutiken är anmäld stulen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.