Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen säger att flera maskerade gärningspersoner ska ha bakbundit de som befann sig i bostaden. Foto: Polisen/TT

Rånades i sitt hem av pistolbeväpnade maskerade personer

Uppdaterad
Publicerad

Maskerade rånare bröt sig in i en bostad i Upplands Väsby i natt, där de boende bands och hotades med pistol. Enligt polisen kom rånarna över gods till ett stort värde. Ingen har ännu gripits för händelsen.

Larmet kom till polisen strax före klockan två natten till torsdag om att personer i en bostad i Upplands Väsby utsatts för ett rån.

– Flera maskerade gärningspersoner har tagit sig in i bostaden och bakbundit de som befann sig där, säger Anna Westberg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Åtminstone en av gärningspersonerna ska ha varit beväpnad med pistol.

– Med hänsyn till utredningen vill jag inte gå in på vad det är för typ av gods rånarna kommit över eller exakt värde. Men det handlar om ett högt belopp, säger Anna Westberg.

”Måste vara fruktansvärt”

Polisen har genomfört flera utredningsåtgärder under natten.

På torsdagkvällen hade ännu inga personer frihetsberövats. Händelsen rubriceras som grovt rån.

– Ingen av personerna i bostaden är fysiskt skadad men det som de gått igenom måste naturligtvis vara fruktansvärt, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.