Foto: Moderata ungdomsförbundet

Rasmus Törnblom ny ordförande i Muf

Publicerad

Moderata ungdomsförbundet (Muf) har valt Rasmus Törnblom till ny förbundsordförande vid stämman i Sollentuna, uppger förbundets pressinformatör.

Törnblom föreslogs som ny Muf-ordförande av en enig valberedning i oktober. Han ersätter Erik Bengtzboe, som har suttit i fyra år.

Rasmus Törnblom arbetar i dag som politisk sekreterare för Moderaterna i Järfälla. Han har suttit i Muf:s förbundsstyrelse de senaste fem åren och varit vice ordförande de senaste två åren. Den nye ordföranden vill nu att Moderaterna självkritiskt ska börja ompröva och förnya sin politik inför valet 2018.

– I det här valet reducerades vi till ett parti som i huvudsak var för budgetdisciplin. Det begränsade arbetslinjen, och nu måste vi se till att den moderniseras så att den omfattar även unga och utrikes födda. För att göra det måste vi modernisera arbetsmarknaden, säger han.

Han vill också Sverige ska stå för en generös asylpolitik och att Muf ska vara Sveriges starkaste röst för mer öppenhet. Han tycker dock inte att det råder någon konflikt i partiet i frågan.

– Det händer att människor uttalar sig i en riktning jag inte sympatiserar med, men jag kommer vara en tydlig röst mot det.

Muf-ordförandeposten har varit språngbräda för en rad ledande M-politiker, däribland före detta statsministern Fredrik Reinfeldt, före detta justitieministern Beatrice Ask och EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer