Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Hans tillit till vuxenvärlden har fått sig en skarp törn. Carl-Albin Rudolfsson berättar vad pojken sagt om turerna från skolledarens övergrepp till rättegången. Foto: SVT Grafik / Lisa Liljefors

Målsägandebiträdet: ”Äntligen har pojken möjlighet att få upprättelse”

Uppdaterad
Publicerad

I dag började rättegången mot den skolledare som står åtalad för sexövergrepp mot tre elever på skolor i Stockholm. Den åtalades försvarare bekräftar nu att mannen erkänner brott. Eleven som senast föll offer för skolledaren ser den rättsliga prövningen som en upprättelse, säger pojkens substituerande målsägandebiträde.

Skolledaren står åtalad för grovt sexuellt övergrepp mot en då nioårig pojke på en skola i Stockholms innerstad. Pojken ska ha utsatts för övergreppen vid ett 20-tal tillfällen. Åklagaren menar att övergreppen är grova eftersom mannen har utnyttjat sin ställning som ledare och missbrukat det förtroende eleven hade för honom.

Skolledaren är också åtalad för grovt utnyttjande av barn för sexuell posering mot två elever på en annan skola i Stockholmsområdet mellan 2009 och 2012. Han ska då ha förmått eleverna att onanera inför en webbkamera. En av dem ska även ha utsatts för sexuellt övergrepp mot barn av normalgraden, enligt åtalet.

Rättegången fortsätter nästa vecka. Då ska åklagaren meddela vilket straff han yrkar på.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer