Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rättegången mot den huvudmisstänkte i kidnappningen av rapartisten Einár har avslutats. Försvarsadvokat Joel Apitzsch, här på väg in till rättegången, säger att hans klient nekar till att vara inblandad i kidnappningen. Foto: SVT

Åklagaren: ”Han är med från början till slutet”

Uppdaterad
Publicerad

Under sista dagen av rättegången mot den huvudmisstänkte för kidnappningen av rapartisten Nils ”Einár” Grönberg hördes både försvaret och åklagaren. Den anklagade hävdar att han är oskyldig till kidnappningen, medan åklagaren yrkar på strängt straff, både för kidnappningen och flera andra brott han åtalats för.

Hör åklagaren och försvarsadvokaten i videon ovan.

Det var i april 2020 som rapartisten Nils ”Einár” Grönberg kidnappades och fördes till en lägenhet där han misshandlades och rånades.

Tio personer har sedan tidigare dömts för inblandning i kidnappningen, men mannen som nu stått inför rätta misstänks vara den drivande bakom brottet. När polisen gjorde ett tillslag i september 2020 befann sig den misstänkte 40-åringen utomlands och var då anhållen i sin frånvaro i cirka två år. Han blev därefter efterlyst av Interpol och först förra året kunde mannen gripas i Bulgarien. Rättegången mot honom gäller också flera andra brott.

Rapartisten Einár sköts till döds i Hammarby sjöstad i oktober 2021.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.