En person avled av sina skador Foto: Jamshid Jamshidi

Rattfull körde ihjäl kvinna

Uppdaterad
Publicerad

En av personerna som blev påkörd av en rattfyllerist på Stationsvägen i Märsta under onsdagseftermiddagen har avlidit av sina skador, det skriver polisen på sin hemsida.

Under onsdagseftermiddagen fick polisen larm om två personer som misstänktes köra bil påverkade. Föraren av bilen krockade senare med flera fordon och fyra personer skadades, var av en av dem allvarligt.

Kvinna avliden

Natten mot torsdagen meddelade polisen att en av de skadade, en kvinna i 70-årsåldern avlidit av sina skador. Ytterligare en person fördes till sjukhus med ambulans medan resterande två åkte till sjukhus med polisen.

Den påverkade föraren anhölls senare och misstänks nu för vållande till annans död, vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, samt grovt rattfylleri. Passageraren i samma bil misstänks för narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.