Infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) kan tänka sig att lägga ned Bromma flygplats i förtid. Arkivbild. Foto: TT

Regeringen: Bromma flygplats kan läggas ned i förtid

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen kan tänka sig att lägga ned Bromma flygplats i förtid. Det säger infrastrukturministern Tomas Eneroth (S) i en intervju med Dagens industri.

– Jag tycker att Bromma ska läggas ned och jag utesluter inte heller att det kan ske tidigare än 2038, säger han till tidningen.

Flygplatsens tillstånd löper ut 2038 och framtiden för Bromma har länge varit en omdiskuterad fråga där många inom både politiken och näringslivet vill avveckla flygplatsen för att ge plats åt nya bostäder. Samtidigt har Socialdemokraterna och Miljöpartiet haft svårt att komma överens om en gemensam lösning. MP vill lägga ned Bromma – men inte utöka kapaciteten på Arlanda i form av en ny landningsbana.

Något Tomas Eneroth menar är avgörande om man ska samla flygtrafiken i Stockholm till Arlanda.

– Jag tror att det är en förutsättning för att klara en nedläggning av Bromma och se till så att det finns plats för inrikesflyget. Det kommer vara helt avgörande, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer