Rekordmånga unga sommarjobbade

Publicerad

Antalet ungdomar mellan 16-19 år som sommarjobbade via Stockholm stad var rekordstort i år.Totalt fick 8.500 ungdomar jobb, vilket är ungefär 300 fler än förra året.

– Vi vet hur viktigt det första jobbet är för att tidigt skapa ett steg in på arbetsmarknaden för unga, att man börjar bygga erfarenheter och får testa på olika yrken. Så nästa sommar höjer vi ambitionerna ytterligare, säger Mirja Räihä (S), borgarråd med ansvar för arbetsmarknad och idrott, i ett pressmeddelande.

”Viktigt också för tryggheten”

Flest sommarjobb skapades i Rinkeby/Kista, Spånga/Tensta och Enskede/Årsta/Vantör, med drygt tusen jobb i respektive stadsdel.

– Det är inte bara viktigt för de enskilda ungdomarna som får testa på arbetsmarknaden, utan för tryggheten i många områden under sommarmånaderna, säger Mirja Räihä i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.